Hur har det gått med utmaningarna?

Goodreads challenge 2016 – Målet i årets Goodreads challenge är att läsa 52 böcker. Hittills har jag läst ut 32 böcker, vilket är jag mer än nöjd med. Ligger i god fas med fyra böcker plus, men innan min enorma lässvacka såg det betydligt bättre nu. Det är inget att hänga läpp över utan jag är glad över att läslusten har hittat tillbaka igen.

Hyllvärmare – I början av året kändes det rimligt att läsa 12 stycken dammiga hyllvärmare innan året är slut. Har hittills läst ut en hyllvärmare. Kriterierna för att räknas som hyllvärmare är att boken har stått i bokhyllan minst 6 månader, gärna längre. Den är punkten går jag aldrig bet på, varje år. Undras tro vad det säger om mig? Köper jag för mycket böcker? Varför svalnar intresset så snabbt för böckerna när man väl har dom ståendes i bokhyllan?

Engelska böcker – För att bättra på mitt läsflow på engelska har jag som mål att läsa minst 5 engelska böcker. Har läst en bok, Forbidden av Tibitha Suzuma. Borde hinna läsa någon mer.

Boktolvan 2015 – Av tolv nämnda författare har jag läst fyra. Känns helt ok men hade gärna önskat att jag fått med några till. Vi får väl se hur det har gått om sex månader. Hittills har jag läst en bok av: Anthony Doerr, Åsa Larsson, Diana Gabaldon och Anna Karolina.

Gemensamma utmaningar – De gemensamma utmaningar som jag hade tänkt vara med i är Månadens bästa bok och Spänningsutmaningen på Mias bokhörna. Här har jag inte varit med en endaste gång. Det är nästan så man skäms eftersom det egentligen bara är att skriva ett inlägg om respektive bok. Min förhoppning var att det skulle stimulera till mer aktivitet på bloggen men istället verkar det fått motsatt effekt eftersom jag inte hade kunnat förmå mig att skriva dessa inlägg.

Den andra var Projekt Hylltömning 2016 på Nellons bokblogg. Här var jag med första och/eller andra månaden sen tog det emot. Möjligen att läsningen känns mer kravfyllt när det blir för uppstyltat och planerat av vad man borde läsa, istället för att låta känslan för stunden styra. Det är egentligen det som får mig att läsa som bäst. Det är något jag borde ta med mig när det är dags att planera nästa års utmaningar, om det blir några.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: