20 snabba om sommaren

Jag har inte missat enkäten om sommaren som jag sett hos bland annat Enligt O och I Elinas hylla.

Väljer du…

Strut eller bägare… Äter endast kulglass eller mjukglass på sommaren och då är det alltid strut som gäller. Det är liksom sommar på något sätt. Trots detta har strutglass-ätandet minskat de senaste åren och istället är det Sia’s glass som handlas hem. Är rysligt förtjust i hallonsorbet.

Rosévin eller bubbel… har jag börjat dricka på sommaren de senaste åren. Nu dricker jag inte särskilt mycket alkohol överhuvudtaget men ett glas rosévin då och då kan vara gott.

Allsång på Skansen eller Lotta på Liseberg… Eh… Ja du, ingen av dom. Om jag skulle vara tvungen att välja blir det Allsång på skansen. Mest för att jag inte tycker om Lotta Engberg.

Hav eller sjö… Är uppvuxen vid kusten så havet har en speciell plats i mitt hjärta. Jag tycker om att höra vågarnas kluckande mot stranden och kunna blicka ut över horisonten. Detta är något som jag saknar mest nu när jag bor i småland. Dock har åren här fått mig att uppskatta sjöarna. Det är varmare är bada i sjöar, vilket uppskattas av en badkruka som mig.

Pocket eller e-bok… Har försökt läsa e-böcker men jag kan inte riktigt förlika mig med det. Helst läser jag inte pocket heller utan trivs bäst med inbundet eller möjligtvis storpocket. Av de två givna alternativen får jag välja pocket eftersom det läses någon enstaka pocketbok då och då medan jag aldrig läser e-böcker.

Deckare eller feelgood… Oooh, svår fråga. Det beror helt på känslan för stunden. Men inget slår en riktigt spännande deckare som kryper in under huden på en.

Fotbolls-EM eller OS… Jag har ingen fotbollsfantast och kommer aldrig bli. Däremot kan jag tycke det är väldigt skoj att titta på OS. Främst ridsport men även andra udda grenar som aldrig kommer fram i rampljuset annars. Sporter som jag kan tänka mig att titta på är curling… men man kanske menar sommar-OS? Ehm… Simhopp och Friidrott är det som jag kan komma på.

Tegelstenar eller tunnisar… Jag blir oftast avskräckt av riktigt tjocka tegelstenar, vilket leder till att jag väldigt sällan läser sådan böcker. Senaste tegelstenen jag läste var Diana Gabaldons Främlingen. Jag kan inte undgå att tänka på hur många tunna böcker jag skulle hinna läsa på samma tid som en tjockis. Kanske hade det varit mer ”rättvist” för dessa böcker om man hade räknat antal sidor istället för böcker när det kommer till Goodreads etc? Det är också väldigt sällan som en riktigt tjock bok kan hålla mitt intresse uppe under 800-1000 sidor. Därför är jag bättre vän med tunnare böcker. Det går snabbt att läsa och man kan byta bok snabbare när humöret och känslan skiftar.

Livet efter dig eller Independence day… Independence day var en av mina favoritfilmer när jag var mindre. Jag såg filmen så många gångar att jag i princip kunde alla repliker utantill. Jag är aningen skeptisk till en uppföljare till filmen. Jag kommer nog se den men jag tror det är svårt att hålla måttet. Och kan man inte komma på något nytt koncept? Då ser jag hellre Livet efter dig, eftersom jag verkligen gillade boken och jag tror att det skulle kunna bli en riktigt bra film.

Zlatan eller Ronaldo… Eftersom jag tycker Ronaldo verkar vara himla arrogant och grandios. Dessutom är han inte alls lika snygg som många andra verkar tycka att han är.

Sol eller skugga… Solen är uppskattad på många vis men jag har lite svårt för när det blir allt för varmt och jag bränner mig alltid. En bra sommardag är solig och varm men jag har tillgång till skugga när det behövs.

Film eller Tv-serie… Jag tycker om både film och tv-serier, men det är tv-serier som jag mest tittar på. Det blir mer komplicerat och man kommer närmre karaktärerna samtidigt som man får följa med under en längre tid. För någon sommar sedan när det var riktigt, riktigt varmt, riktig tropisk värme under en, två veckor – kommer ni ihåg? Då streckkollade jag och min sambo på Friday night lights inomhus. Aah, som vi njöt.

Blåbär eller hallon… Blåbär. Alltid.

Bruce Springsteen eller Håkan Hellström… Bruce Springsteen gör betydligt bättre musik än Håkan Hellström. Har aldrig gillat Håkan Hellström och kommer antagningen aldrig göra det heller.

Originalpocket eller filmomslag… Fastnar oftast för orginalomslaget.

Nytt eller gammalt… Tyvärr nytt, även om min plånbok heller hade uppskattat gammalt. Det finns inget bättre än att bläddra i helt nya böcker.

Slalomläsning eller en i taget… Slalomläser. Det beror nog mycket på att jag låter mitt känsloläge välja vad jag ska läsa och när känslan får bestämma passar vissa böcker bättre än andra. Detta kan dock ändra sig och då plockar jag upp en annan bok. Tyvärr kan detta dock resultera till att vissa böcker ligger och vilar ovanligt länge eller att känslan för boken inte kommer tillbaka och boken läses aldrig ut.

Facebook eller Instagram… Jag gillar Instagram mer än Facebook, men jag kan inte sluta använda FB. Jag postar fler uppdateringar på Instagram dock. Facebook är jag mest inne och kollar vad alla andra skriver.

Skratta eller gråta… Jag gråter så himla lätt. När jag är glad, lättad, stressad, ledsen. Gråter ofta till filmer/tv-serier, mer sällan till böcker konstigt nog. Jag läser och ser hellre tunga historier som berör mig än feelgood och komedier.

Getingar eller myggor… Getingar stör mig oftast inte. Det är sällan man blir stucken och jag är inte allergisk. Myggor däremot tycker jag inte om. Dom sticker mig som en nåldyna och jag får stora, kliande bulor vid varje stick. Är just nu sönderstucken på ena sidan av halsen eftersom jag glömde preparera mig med myggmedel härom kvällen när jag åkte till stallet. Det är något som jag bittert ångrar i efterhand eftersom jag kliar hål på betten hela tiden. Jag hatar verkligen myggbett. Getingarna lämnar mig i fred. Och dessutom är dom finare att titta på.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: