Libster Awards part 1

Aprilmånad har inte varit läsandets månad och vad passar inte bättre då än att fylla bloggen med Liebster awards. Bokparadiset taggade de som kände sig träffade och jag kör på helt enkelt.

liebster-award-main
1. Vilken är den bästa boken du läst i år? 

Det måste vara Kanske är det allt du behöver veta, av E. Lockhart. Men den följs tätt av Min pappa Ann-Christine, av Ester Roxberg, 9,3 på Richterskalan, av Andreas Norman och Outtalat, Sarah Rees Brennan.


2. Hur många serier håller du på och läser? 

Oj, det är många. Just nu läser jag: serien om Ruth Galloway av Elly Griffiths, Avdelning Q av Jussi Alder Olsen, Systrarna Cahill av Jessica Spotswood, Lunburn Legacy av Sarah Rees Brennan, Anna och den franska kyssen av Stephanie Perkins etc.


3. En bok alla älskar som du hatar

Ett exempel är Gone girl av Gillian Flynn. Har testat att läsa den, lyssna på ljudbok och jag har till och med sett filmen. Jag förstår inte storheten. En serie som jag inte förstår mig på är Shatter me av Tahereh Mafi. Den tyckte jag inte om. Vad är grejen?


4. Läser du varje dag? 

Nej, det gör jag inte men jag läser väldigt ofta. Framförallt på kvällarna, ibland innan jag ska somna. Ibland på lunchrasten. Läser jag en riktigt, riktigt bra bok som jag inte kan slita mig från då hittar jag ständigt nya möjligheter att få läsa några sidor.


5. Hur många böcker äger du? 

Oj, jag vet faktiskt inte. Har aldrig räknat dem. Har fyra och en halv Billy-bokhyllor som är fulla med böcker. Det blir några stycken. Dock innefattar det även sambons böcker och vår kurslitteratur från studietiden.


6. Vad fick dig att börja bokblogga?

Jag har alltid tyckt om att läsa böcker. För något år sedan började jag läsa bokbloggar men hade då ingen tanke på att själv börja blogga men ju mer jag har hängt med bloggvärlden desto mer lockad har jag blivit. Det som till sist gjorde att jag tog steget var att jag kände att jag läste så pass många böcker och började få svårt att hålla koll på alla och det började bli svårt att minnas vad jag egentligen tyckte om böckerna. Därför kom Ljúfa till världen för att hjälpa mig att hålla koll. Jag tycker om mitt lilla krypin där jag kan få skriva ner mina tankar om författarna och deras böcker.

 

Ljúfa betyder min skatt på isländska. Först tänkte jag kombinera att skriva om både böcker och om utveckling hos min häst (islandshäst) men kom fram till att köra varje sak för sig.


7. Vilken är din favorit filmatisering av en bok?

Jag tycker verkligen om Hungerspelen. De har gjort ett outstanding jobb, och jag tycker till och med att filmerna är snäppet bättre än böckerna! Mannen som talar med hästar är också en favorit. Jag hoppas att jag kommer tycka om filmatiseringen av Fortfarande Alice som just nu går på bio. Detta är en av mina absoluta favoritböcker! Jag har ännu inte sett filmen men jag hoppas att de lyckas fånga den speciella känslan som boken förmedlar.


8. Vilken bok ska du läsa härnäst?

Jag har bland annat Systrars öde av Jessica Spotswood som ligger och väntar på att bli läst.


9. Läser du snabbt eller långsamt?

Jag skulle vilja påstå att jag läser rätt långsamt.


10. Hur mycket pengar lägger du på böcker i månaden? 

Förr köpte jag alla mina böcker som jag läste i inbundet. Jag kom dock fram till att det blev väldigt dyrt, och dessutom köpte jag många böcker som jag inte föll för eller som jag vet med mig att jag aldrig kommer läsa igen. Därför bestämde jag mig för att börja låna mer böcker på bibblan, och det är ett himla smart beslut! Jag sparar en massa pengar samtidigt som jag har tillgång till hur många böcker som helst. Nu köper jag endast hem de böcker som jag verkligen älskar och som jag kommer vilja läsa igen. Exempel på detta är Livet efter dig av Jojo Moyes och Kanske är det allt du behöver veta av E. Lockhart. Älskar!


11. Vad gör du när du inte läser eller bloggar? 

När jag inte läser eller bloggar hittar ni mig säkerligen i stallet där jag pysslar om min unghäst som snart fyller två år. Tar promenader och busar med mina hundar eller så jobbar jag eller sitter med någon skoluppgift till specialistutbildningen som jag för tillfället pluggar. Är dock inne på slutspurten och tar examen om lite mindre än 50 dagar. Skööönt!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: