Tematrio – Huvudstäder

tematrio

 • Möt Lisa Edwards som är övertygad om att nästa steg i karriären är som chef för tidningen Femmes magazines flaggskepp på Manhattan i New York. Istället blir hon tagen på sängen när hon blir befordrad till ett chefredaktörsjobb för en nystartad tidning i…. Dublin. Välkommen till Irlands solskenshuvudstad *host*. Lisa känner sig förvisad till världens ände, men vägrar erkänna det för någon. Precis som Marian Keyes andra böcker är Sushi för nybörjare en typisk chicklit-bok.
 • 20-åriga Ulrika börjar få fragmentariska minnesbilder av hur hon som barn blivit sexuellt utnyttjad av sin pappa. Plötsligt förstår Ulrika var hennes rastlöshet och destruktiva beteende grundas i. Trots att hon polisanmäler sin far, som döms till skadestånd och ett par års fängelse har Ulrika ett stort svart hål inom sig. Ett hål som varken hennes man eller deras två barn kan dämpa. Ulrika ger sig ut på Stockholms gator och börjar missbruka sex, mat och pengar för att döva känslorna inombords. Den tusende gången är en självbiografi skriven av Ulrika Olsson tillsammans med Anna Lytsy.
 • Efter en tuff uppväxt som ett oäkta barn till en rik man och hans fruar som inte vill ha med Mariam att göra, blir Mariam bortgift och tvingas bosätta sig hos sin man i Afghanistans huvudstad Kabul. Mariams man är både äldre och sadistisk men Mariam finner trygghet i makens andra fru, Laila. Deras relation växer sig stark och de ger varandra stöd att uthärda sin vardag full av våld, både i hemmet och i staden för övrigt, i krigets Kabul. Tusen strålande solar av Khaled Hosseini är en stark, våldsam och sorglig bok som ändå förmedlar både värme och kärlek.
Annonser

14 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Robert W
  Mar 23, 2015 @ 19:38:49

  Jag har inte läst ”Tusen strålande solar”. Däremot har jag läst ”Flyga drake” och ”Och bergen svarade” av samma författare och tyckte mycket om dem. Jag får nog se till att läsa ”Tusen strålande solar” också.

  Gilla

  Svara

 2. Lena
  Mar 23, 2015 @ 19:59:37

  Sushi för nyblörjare har jag läst, men det är knappt jag kommer ihåg vad den handlar om. Jag valde också Kabul och samma författare fast valde istället Flyga drake.

  Gilla

  Svara

  • ljufa
   Mar 23, 2015 @ 21:47:12

   Ska jag vara ärlig så minns jag inte så mycket av den boken heller, vilket måste betyda att den inte gjorde ett särskilt stort intryck på mig. Oavsett hur så passade den in i veckans trio…. 😉

   Gilla

   Svara

 3. Pirjo Saloniemi
  Mar 23, 2015 @ 21:14:57

  Tusen strålande solar är den enda jag läst av de här tre böckerna.

  Gilla

  Svara

 4. Åsa C
  Mar 23, 2015 @ 21:23:46

  Böckerna av Keyes och Hosseini har jag läst, tyckte om både Tusen strålande solar och Flyga drake av sistnämnde.

  Gilla

  Svara

 5. A ROOM OF MY OWN
  Mar 23, 2015 @ 22:38:10

  måste snart läsa något av Marian Keyes. Hosseini har jag läst annat av men kunde tänka mig att lägga till denna eftersom jag nyligen läst Jenny Nordborgs bok om De förklädda flickorna i Kabul

  Gilla

  Svara

  • ljufa
   Mar 24, 2015 @ 18:16:57

   Själv är jag inte överdrivet förtjust i Keyes böcker, men det beror nog mer på att jag bland har lite svårt med chick-lit böcker. Jag måste verkligen vara i rätt mood annars funkar det inte…

   Gilla

   Svara

 6. Ugglanoboken
  Mar 23, 2015 @ 22:47:45

  Lite chick-lit i Dublin-miljö kan ju aldrig vara fel 😉

  Gilla

  Svara

 7. Sanna
  Mar 24, 2015 @ 10:09:54

  Å, Hosseini, det var ett bra val. Tvära kast mellan chicklit och Afghanistan, jag gillar det! 🙂

  Gilla

  Svara

 8. Ewelina
  Mar 25, 2015 @ 06:15:56

  Det var längesen jag läste något av Keyes, men sushi för nybörjare lockar verkligen mig. Tack för tips!

  Gilla

  Svara

 9. Helen Midnattstankar
  Mar 25, 2015 @ 21:53:03

  Tusen strålande solar är en av mina favoritböcker!

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: