Bokbloggsjerka 13-16 mars

bokbloggsjerka Helgens fråga är följande: Hur hinner du läsa så många böcker?

Ibland händer det att man måste ta en ofrivillig paus från bokläsandet och bokbloggandet, där befinner jag mig just nu. Jag är nämligen inne på sluttampen på min specialistutbildning. Just nu kombineras all min tid med studier med pågående projektplan, praktik med tillhörande uppgifter samt jobb på 50 %. Det svider i hjärtat när jag inser att de kommande veckorna endast kommer att involvera läsning kopplat till studerandet, istället för nöjesläsningen. Jag blickar längtansfullt på de olästa böckerna i bokhyllan och skulle mer än gärna plocka upp en bok efter jobb/skola som avslappning eller när man har krupit ner i sängen innan man somnar. Detta är dock helt uteslutet då jag är helt slut efter en dag på praktiken/skola/jobb. Två månader kvar, sen så ska det läsas i sommar – det vill jag lova!

Hur man hinner att läsa så många böcker beror helt enkelt på hur man väljer att prioritera sin tid. När jag själv kan påverka den kan jag mycket väl föredra en hemmakväll i soffan med nåt gott tilltugg framför en utekväll/filmkväll/spelkväll. Tv-tittandet är nästintill obefintlig, då plugg och nöjesläsning tar över. Jag antar att andra människor väljer att sysselsätta sig med helt andra saker som jag inte finner särskilt intressant. Jag är med andra ord inte supersocial på min fritid och flänger runt på diverse upptåg.

Jag har mina tre saker som tar upp all min ledig tid och det är min läsning, mina hundar och min unghäst. Tyvärr får böckerna ibland stå tillbaka då mina kära djur behöver min uppmärksamhet och min tid mer, men som läsare finner man alltid tid för att läsa. Exempelvis: lyssna på ljudbok vid promenader, till och från jobbet/stallet/skolan/praktiken, på rasterna, under städningen här hemma. Läsa kan man göra när man äter frukost, slappnar av efter en fullspäckad dag, innan man somnar etc.

10 kommentarer (+lägga till din?)

  1. Pirjo Saloniemi
    Mar 14, 2015 @ 18:03:56

    Hur man prioriterar är nog det viktigaste för att hinna med att läsa det man vill.

    Gilla

    Svara

  2. Vargnatts bokhylla
    Mar 14, 2015 @ 18:58:55

    Har inte heller speciellt socialt liv på fritiden, förutom med hundarna då. Med dom är jag jättesocial! Räknas det? 😉

    Gilla

    Svara

  3. A ROOM OF MY OWN
    Mar 14, 2015 @ 23:09:27

    läsare hittar sin tid. klart att dina djur måste ha tillsyn

    Gilla

    Svara

  4. Helen Midnattstankar
    Mar 15, 2015 @ 12:56:54

    Att inte vara supersocial kan även jag skriva under på och även här finns det ett gäng med djur som behöver sitt. Läsning går nästan alltid att hitta tid till, inte alltid kanske men nästan =)

    Gilla

    Svara

  5. Monika
    Mar 16, 2015 @ 09:08:51

    När jag pluggade så läste jag i stort sett ingen skönlitteratur alls, jag var så otroligt less på att läsa för att komma ihåg 🙂

    Gilla

    Svara

    • ljufa
      Mar 16, 2015 @ 21:47:02

      Känner igen det där, men konstigt nog finner jag det avslappnade att nöjesläsa på kvällarna. Jag är glad så länge det håller i sig 🙂

      Gilla

      Svara

Lämna en kommentar